Tanker rundt TILT i poker

Tanker rundt TILT i poker 0001

Red. kommenterer: Dette er en artikkel skrevet av en av våre lesere. Vi oppforderer flere lesere til å sende oss artikler som dette, eller andre artikler som omhandler poker i en eller annen form. Er artikkelen ok, så publiserer vi den gjerne med ditt nick, men vi stiller som krav at du har sendt den inn til oss undertegnet med navn. Det er jo mange som har mye tanker og meninger om poker, for ikke å snakke om alle de som vil dele sine opplevelser med andre. PokerNews sidene er til for ALLE pokervenner i Norge!

Vi har alle opplevd det. Man sitter med en uslåelig hånd og de andre spillerne øser på med chips, så man bare kan lene seg tilbake og vente på å ta en solid chiplead. Helt til turn-kortet vises og det utenkelige skjer. Frustrasjonen koker i kroppen, skjellsord blir spyttet mot pc-skjermen og du sverger på at du skal ha tilbake chipsene du har tapt og mer til! 20 minutter senere er du ute av turneringen og fatter ikke helt hvordan du kunne spille så utrolig dårlig som du gjorde mot slutten.

Hva skjedde? Du spilte på tilt. Absolutt alle pokerspillere opplever dette i større eller mindre grad – før eller siden. Å unngå det er umulig, så det man må fokusere på er skadebegrensning. Jeg nevner et par ting her som forhåpentligvis kan hjelpe.

Det absolutt viktigste er å lære seg å oppdage når man er i ferd med å spille på tilt. Hvis du er irritert og har blinket ut en spiller du skal ta så er du sannsynligvis på tilt. Om du føler at bordet er i mot deg, og at det snart må snu din vei så er du sannsynligvis også på tilt. Bordet har ingen hukommelse, og kortstokken skylder deg aldri noe. Urolig, stresset eller føler du har det travelt? Tilt, tilt og tilt. Lær å kjenne på din egen magefølelse, og så snart du er i stand til å vite når du holder på å miste grepet mens det skjer (og dette er viktig, det er lett å se etterpå, kunsten er å oppdage det mens det skjer), så er det ting du kan gjøre for å begrense skaden.

Det beste rådet er enkelt: Slutt å spille. Ta en pause, distanser deg fra spillet og prøv å få alt ut av hodet. Om du har en annen hobby så hjelper det. Liker du å trene, så gjør det for å få ut frustrasjonen. Spiller du dataspill, så fyr opp et du kan blåse av deg litt aggresjon med. Når du kjenner deg rolig og er trygg på at du kan yte ditt beste ved bordet igjen er det på tide å gå tilbake. For noen kan dette ta en time, for andre en uke. Skulle det ta en uke, så la det for all del gjøre det. Det er fort gjort å komme i en ond sirkel der du spiller dårlig fordi du er på tilt, og tilter fordi du spiller dårlig og da ryker pengene fort.

Spiller man turneringer så er det ikke alltid man kan gå fra bordet. Man er kanskje shortstacked og er nødt til å spille, eller det er så sent i turneringen at man ikke vil koste på seg en sitout-periode. I slike tilfeller kreves det disiplin. Det anbefales å slutte å spille på instinkt. Stopp for hver eneste hånd du vurderer å involvere deg i, og tenk. La alle avgjørelser være bygd på fornuftig pokerteori. På denne måten stopper du deg selv fra å tenke "skitt au" og trykke på call-knappen for så å angre etterpå. Husk at når du er på tilt er ikke instinktene din beste venn lenger.

Til slutt: Gjør det du kan for å endre fokus. Belønn deg selv for godt spill og kos deg med andres dårlige spill, uavhengig av hvor chipsene går. Vær klar over at om du går på en kraftig "suckout" så er motstanderen din en mye dårligere spiller, og han vil før eller siden tape pengene sine. "Suckouts" er tegnet på godt spill, og går du alltid inn som favoritt så vil tapte potter alltid være badbeats. Når du har rundspilt en spiller og fått ham akkurat der du vil ha ham og det er kun rå flaks som kan redde ham så har du allerede vunnet, uansett hvor chipsene ender opp.

Åh, og en ting til: Visste du at det finnes en form for glad-tilt? Den er også noe å passe seg for. Når stacken har blitt enorm, og man har truffet alt man har bydd på så er det lett å bli "storkar" og kaste chips etter alt av kort. Også noe å tenke på. Men det er vel et luksusproblem.

Dagens tips: Vil du også spille WSOP 2006 så er det fortsatt mulig å kvalifisere seg hos PokerStars Registrer deg allerede idag

Hva synes du?

More Stories

Other Stories