Pokerhistorie: Pokerens første legende - Wild Bill Hickok

Pokerhistorie: Pokerens første legende - Wild Bill Hickok 0001

Wild Bill Hickok var mye mer enn en pokerspiller, selv om mange husker ham i dag som mannen som ga navn til den berømte "Dead mans hand" som består av AA88, alle i sort.

Wild Bill Hickok ble født 27. Mai 1837, i en landsby ved navn Troy Grove i Illinois. Han ble døpt James Butler Hickok, og først mye senere i livet ble han kalt Wild Bill, på grunn av sine ferdigheter og hans aggressivitet som pistolskytter, noe som startet i 1865 når han drepte David Tutt. Dette er hvor hans rykte som gambler og pistolskytter startet. Det som startet diskusjonen som førte til drapet var poker.

Han jobbet på sin fars gård frem til 1855 da han fylte 18. Hans første jobb var som vognfører for Oregon Santa Fe sine turer. To år senere, i 1857, kanskje med tanke på å trekke seg tilbake tidlig, så kjøpte han 160 mål med land i Kansas. Hvilke tanker han enn måtte ha hatt om å slå seg til ro der ble satt en stopper for når han ble utnevnt til sheriff i Kansas.

I 1861 så hadde hans karriere som sheriff plassert ham i Nebraska. Der ble han først kjent ved å fange en beryktet gjeng med kriminelle på enehånd. Hans aggressivitet under denne pistolkampen, og de mange som fulgte, er trodd å ha gitt ham klengenavnet "Wild Bill". Navnet ga ham plass i folks hjerter gjennom en serie med bøker skrevet av George Ward Nichols, en journalist som fulgte ham i en periode og skrev eventyrbøker basert på det han opplevde. Mye av det som ble skrevet kan ha hatt lite med virkeligheten å gjøre, men uansett så gjorde det Wild Bill Hickok til en levende legende som nå har vart i over et århundre, og har også gitt ham plass i historien som en pokerlegende.

I 1871 ble Wild Bill Hickok ansatt som marshal i Abilene. Han fikk betalt et månedlig beløp på $150, noe som var en god lønn på den tiden, pluss at han fikk provisjon på bøter og femti cent for hver løshund han skjøt. Han ble sparket fra stillingen på grunn av at han brukte mesteparten av tiden sin på gambling og at han ikke tok jobben sin seriøst. Det virket som et godt tidspunkt å skifte karriere på, så han ble med Buffalo Bill Cody sitt Wild West Show i 1872 og 1873, der han slo seg sammen med Calamity Jane og John Wesley Hardin i Deadwood, Dakota. På grunn av at han drakk for mye ble Buffalo Bill senere nødt til å gi Wild Bill sparken.

Deadwood har i ettertid blitt en populær tv-serie med Keith Carradine som Wild Bill Hickok. Det er mye diskusjon rundt hva det siste kortet Wild Bill hadde var, i tillegg til de to parene. Dette er en av mange tv-serier som viser denne scenen. I Deadwood-serien viser de Hickok med 9d som det femte kortet i tillegg til AcAs8s8c når han ble skutt. I byen Deadwood i Sør-Dakota viser de også Hickok med 9d i hånda. I Ken Keseys bok "One Flew Over the Cuckoo's Nest" ("Gjøkeredet" på norsk), så har McMurphy en "Dead Mans Hand"-tatovering. Faktum er at det femte kortet er ukjent, noe som kunne ha vært årsak av at Wild Bill ble skutt før han hadde fått det femte kortet, eller kanskje etter å ha kastet et kort men før å ha fått delt et nytt. Legenden og forvirringen lever videre.

I de mange artiklene om hans død er alle enige om at han spilte poker på Nuttall & Manns Saloon i Deadwood den 2. August 1876, noe som da var del av Dakota-territoriumet på indianerland. Uheldigvis så var det ikke noen tomme seter i hjørnet mot veggen, hvor han alltid satt for å beskytte seg mot angrep bakfra, men siden han var ivrig på å spille satte han seg med ryggen mot døra. Dette var en alvorlig feil, fordi Jack McCall kom gjennom døra og skjøt ham i hodet med en .45-kaliber revolver. Hickok hadde visstnok drept McCalls bror. Under rettsaken hevdet McCall at han hevnet sin bror, og han ble derfor funnet ikke skyldig av en jury i Deadwood.

Det endte ikke der. Jack McCall ble arrestert igjen når han senere drakk på en bar i en annen by og ble overhørt mens han skrøt av å ha drept Wild Bill Hickok. En ny rettssak ble holdt, fordi siden Deadwood var en ulovlig by i indianerterritorium så var ikke dommen å anse som rettskraftig. Yankton i Sør-Dakota var på amerikansk grunn, så en ny rettssak ble holdt der. Under denne andre rettsaken kom det frem at McCall ikke hadde en bror i det hele tatt. Han ble raskt funnet skyldig og ble hengt for drapet på Wild Bill Hickok. Selv om mange er uenige om hva som er riktig så er et rykta at McCall drap Wild Bill på grunn av at Wild Bill hadde nedsettende tilbydd ham noen mynter så han kunne kjøpe seg frokost etter at Wild Bill hadde loppet ham ved pokerbordet dagen før.

Salooneieren hevdet at når han døde så holdt Hickok et par i ess og et par i åtte, alle sorte kort. Siden da så har "Dead Mans Hand" eller "Dødens hånd" vært kjent. Wild Bill Hickok måtte ha følt seg på topp med en så solid hånd, men den følelsen varte ikke lenge.

Dagens tips: Følelsen varer lenge når du spiller hos Party Poker.

More Stories

Hva synes du?