Merkede kort i WSOP

Merkede kort i WSOP 0001

Andy Bloch skapte stor ståhei på onsdag forrige uke da han krøllet sammen et kort under spill i H.O.R.S.E.-turneringen. Dette etter at han hadde blitt nektet en ny kortstokk. På grunn av oppførselen ble han idømt en straff på 10 minutter der han ikke fikk delta i spillet. Men siden Bloch gjorde dette, så ledet han også oppmerksomheten til noe som har plaget årets WSOP: klager på kort-kvaliteten, og forekomstene av merkede kort.

Andy Bloch forklarer: "Situasjonen kommer til å forbedre seg etter i dag, men de startet ikke dagen med nye kortstokker noe de burde gjøre i en så stor turnering. En spiller oppdaget at ett av kortene var merket. Og når dealeren åpnet en ny kortstokk og spredde kortene så viste det seg at en hel del av kortene i den nye kortstokken også var merket." Blochs observasjoner var delt av mange flere som spilte på Rio, og også de hadde klaget. En dealer, som vil være anonym, sa: "Kortene vi bruker er veldig billige og av svært dårlig kvalitet. Det er veldig lett å ubevisst merke kortene når man prøver å samle de sammen."

At det fantes så mange merkede kort kunne komme av flere årsaker, og det var mange spekulasjoner. Noen hevdet at merkingen var gjort med hensikt, mens andre sa det var tilfeldigheter.

Bloch som selv mente at merkingen kom til å skje tilfeldig hadde følgende teori: "At merkingen har kommet på kortene var bare som følge av måten noen personer ser på kortene sine. En negl som har blitt trykt inn i et hjørne samtidig som spilleren har bøyd kortene for å se på dem." Mike Caro, en annen pokerproff, var enig med Bloch om dette. Han forklarte: "På dette nivået så er det utenkelig at spillere skulle merke kortene med vilje, for slikt blir merket av de andre spillerne ved bordet. Det finnes til og med videokameraer som tar opp spillet, og der kan man spole tilbake filmen for å se når merkingen har skjedd. Så jeg har vanskelig for å tro at det skulle skje her eller i noe annet stort spill. Spillerne beskytter hverandre, og ingen er interessert i å se juksing forekomme."

Når vi spurte om kvaliteten på kortene, så sa WSOP-sjef Jeffrey Pollack følgende: "Jeg har ikke hørt noe om at kort skulle ha vært merket før i dag. Men jeg skal se på det, og sørge for at nye kortstokker kommer i dag. Etter det skal dette forhåpentligvis være ute av verden."

Hvorvidt kortene var merket med vilje eller om det hadde oppstått tilfeldig kan diskuteres, men en ting er sikkert - Andy Bloch sin protest ble hyllet blant spillerne da han kun prøvde å beskytte WSOP sitt rykte. Sheikhan, en annen proff sa dette: "Jeg hørte hvordan folk heiet på Bloch når han fikk sin 10-minutters straff. Hans protest førte til at alle spill på Rio fikk nye kortstokker i løpet av onsdagen."

Pokerproff Mat Matros sa dette i sin blogg på onsdag: "Jeg har selv opplevd den dårlige kvaliteten på kortene. Til få personers overraskelse så var det min venn Andy Bloch som stilte opp for spillerne og han har blitt straffet for det. Men Andy er et forbilde for alle pokerspillere med sine gode prinsipper, sin motivasjon og intelligens. Når han ser at noe er galt i pokerverdenen så nøler han ikke med å si fra eller handle."

Hva synes du?

More Stories

Other Stories