TheBalrog på finalebordet i event #11 i WSOP!

TheBalrog på finalebordet i event #11 i WSOP! 0001

Jan Olav Sjaavik, også kjent som The Balrog, tok i dag hjem en sjette plass i $1.500 Limit Texas Holdem-turneringen under WSOP i Las Vegas. Dette er fjerde finalebordet for TheBalrog i Limit Holdem i WSOP sammenheng siden 2001. I tillegg har han en finalebord plassering i No Limit Texas Holdem. Men "kronen på verket" mangler fortsatt – et WSOP armbånd. 2. plassen fra $ 3,000 Limit Hold'em i 2003 står fortsatt som beste plassing for Mr. Sjaavik i WSOP sammenheng.

Men han har andre meget høyt respekterte plasseringer på sin CV. TheBalrog vant 2001 European Poker Championships' £2000 nolimit-turnering, og nå i senere tid $1.500 Fourth Anual Five Diamond World Poker Classic på Bellagio i Las Vegas, noe som sikret ham hele 194.635 dollar.

Dag1 – event #11 - WSOP 2006

TheBalrog har spilt stødig gjennom hele turneringen, og ingen kan påstå noe annet enn at dette er i verdensklasse i Poker. Av de 701 som stilte til start første dagen, så er finalebord en utrolig prestasjon.

Den første dagen startet nesten perfekt for Sjaavik – han triplet sine sjetonger allerede iløpet av de første 2 level'ene og det er uvanlig i limit holdem. Resten av dag 1 gikk både opp og ned, fra å være helt i toppen til å ryke nedover listen og tilslutt ende dagen blant de 10 øverste før dag 2.

Dag2

Dag 2 ble en skikkelig berg-og-dalbane sesjon som han beskriver det selv på sine egen sider – thebalrog.com. Dagen startet over gjennomsnittet med sjetonger og "stacken" økte utover dagen. Men til sist snudde gliden seg og han tapte flere hender som kostet dyrt. Også en badbeat kostet dyrt - en som spilte KTo(ingen hjerter) på et bord med bare hjerter og traff innside-straighten. Balrog selv beskriver handen slik på sidene sine: Oppspill fra UTG fra KTo. Jeg har QQ og trebeiter. Flop AQ6 med tre hjerter. Motparten har ingen hjerter. Likevel liker han dette hulldraget sitt så godt at han flyr ut i front og beiter. Jeg velger å bare syne, for istedet å sette ham all in på turn (han har igjen to big bets). Jeg sjekker kortene mine før jeg syner, som om jeg er usikker på om jeg har en hjerter. Hvis han følger med på det, så kan jeg kanskje få ham til å tro at han har best hånd så lenge det ikke kommer hjerter på turn... Men så kommer hjerter J... Det går kakk-kakk her. I bånn kommer et lavt, uviktig kort. Han kakker igjen. Nå tror jo jeg at han ikke har hjerter, og velger å legge inn en tynn valuebet med QQQ. Han syner jo med straighten sin da, og er voldsomt fornøyd med eget spill etterpå.

Dag 3 – Finalebordet

Dagen startet som "smallstack" inn på finalebordet med bare $37.000 – med blinde på $3 og $5.000 og innsatser på $5 og $10.000. Etter å ha spilt noen potter uten resultat var Jan Olav nede i $14.000 i sjetonger en liten periode. Men så startet heldigvis oppturen ganske raskt opp til rundt $100 k. Herifra gikk det litt opp og ned, men Jan Olav var på det meste oppe i rundt $120.000 sjetonger. Etter den første pausen så det fortsatt ut som om TheBalrog skulle fortsette oppturen. Etter totalt cirka 3 timers spill stod han selv for dagens 2. eliminasjon – daværende smallstack Bob Bartmann ble slått ut da han puttet inn sine siste $8.000 sjetonger fra sin posisjon i lilleblind. Han snur opp Qk-2k og Jan Olav, som sitter på storeblind, viser 8s-4r. Bordet kommer med As-7r-5s-5k-8k og gir Jan Olav par i 8'ere på river og Bartmann er ute på 8.plass.

Bare få minutter senere må Graham Duke, som ledet finalebordet da de startet i dag, forlate finalebordet på 7. plass.

I de neste hendene mister Jan Olav mye av sine sjetonger da kortene ikke faller i hans retning. Og etter nesten 3,5 timers spill av finalebordet kommer dessverre det som ble den siste hånden i event #11 for Jan Olav "TheBalrog" Sjaavik. Warren Wooldridge "raiser" preflop og Jan Olav "caller" fra sin storeblindposisjon. Floppen viser 9k-8r-7r. Jan Olav better ut og Wooldridge høyner. TheBalrog putter da resten av sine sjetonger inn i potten og Wooldridge caller og viser frem Ks-Kh, mens Balrog har 5k-4k. På turn kommer kløver 10 og gir Jan Olav både straight og flushedrag. Men dessverre er det ingen mer hjelp og få på river som er hjerter 7. Dermed må Jan Olav Sjaavik forlate bordet på 6. plass

Jan Olav "TheBalrog" Sjaavik, hvis navn antas å komme fra en demon-liknende skapning fra J.R.R. Tolkiens bøker, gratuleres med djevelsk godt spill og en glimrende 6.plass i WSOP! Norges beste resultat i WSOP 2006 – FORELØPIG!

Hva synes du?

More Stories

Other Stories