Pokerbusiness: Intervju med Jeffrey Pollack fra WSOP, del 2

Pokerbusiness: Intervju med Jeffrey Pollack fra WSOP, del 2 0001

Pokerbusiness: Intervju med Jeffrey Pollack fra WSOP, del 2

I del en av intervjuet mitt så fikk vi litt av bakgrunnshistorien til Jeffrey Pollack fra WSOP. Bli med når vi diskuterer fremtiden, og hvor hele WSOP kan ende opp.

John: La oss snakke om byggingen av merkevaren WSOP. Hvis du måtte sette et mål som ansvarlig for turneringen ut fra et merkevare-perspektiv, hva ville det være.

Jeffrey: Jeg vil at WSOP skal sidestilles med Wimbledon. Det jeg mener er at når folk tenker på Wimbledon så tenker de på det ypperste av tennis, verden rundt. Og det er bare en turnering. WSOP, det er bare en turnering, men det er det ypperste av poker i verden. Jeg vil pushe på den innstillingen uten stopp. Igjen, vi er allerede på første plass, men det eneste det betyr er at den eneste veien vi kan gå er ned. Så for å holde oss der vi er må vi forsterke vår posisjon og den innstillingen hos folk.

Ved siden av det, så vil jeg at vi skal bli den beste pokermerkevaren i verden og i sports og underholdningsverdenen. Vi har fremdeles en del jobb å gjøre, men igjen så synes jeg vi har fått en flott start.

John: Jeg synes det er en god sammenlikning. Det var alltid målet mitt, at poker skulle bli som tennis. Jeg tror ikke det er mulig for poker å bli som NBA og for WSOP å bli som Superbowl. Tennis har lagt seg i en fin kommersiell posisjon, og det er en solid infrastruktur av bedrifter rundt det.

Jeffrey: Ja, og se på laget jeg har satt sammen. Ty Stewart, som var den beste markedsføringsmannen i NFL i 7 år er med på teamet. IMG har jobbet med All England Club og Wimbledon i årtier. De har hjulpet meg skape Wimbledon, og gjort det til det det er i dag. Det er alltid et system i galskapen min. Å hente inn IMG som sponsor, lisens og internasjonal agent var bevisst.

John: La oss snakke om opplevelsen til fans. Opplevelsen av å dra på WSOP. Kommer den opplevelsen til å være annerledes i år, og hvis ja, hvordan?

Jeffrey: Jeg dro til WSOP i fjor i omtrent 40 minutter i Juli mens jeg ble intervjuet for å begynne hos Harras. Jeg visste ikke helt hva det var jeg så, og det var ganske overhvelmende, men jeg fikk tatt med meg noen inntrykk. Det ene var at det ikke var nok "Vegas" i opplevelsen. Det andre var at røykingen i gangene var plagsomt. Og det tredje, at maten ikke så særlig god ut.

Når jeg kom hit, tilfeldigvis, var alt jeg hørte at røykingen var plagsom, maten var dårlig og at det var for lite toalett. Så målet mitt i år er i det minste å rydde opp i dette før årets turnering. Vi kommer til å ha en matservering som er bedre enn noensinne. Jeg hørte noen spesifikke klager rundt pizzaen, den dårlige, lille, usmakelige, overprisede pizzaen. Så i år, større, bedre, rett fra ovnen, og priset til $3.75 for et stykke ostepizza. Det er billigere enn i fjor, og etter alle mål en ganske billig pris for et pizzastykke.

Så det er det, flere toaletter og ingen røyking i ganger.

John: Det er det jeg vil snakke om. Ingen røyking i gangene? Hørte du de rykende klagene fra spillerne?

Jeffrey: Ingen røyking i gangene ved turneringsrommet. Vi ryddet opp i dette i år. Alt jeg hørte var at røykingen var plagsom, og jeg visste det fra min egen opplevelse der. Det måtte bort, så vi ryddet opp i det.

Utenom det, så tror jeg du kommer til å like lifestyleshowet, spillutstillingen. Jeg tror du kommer til å se en bedre presentasjon av firma og merker, og du kommer til å se mer normale mediefolk der.

Jeg synes vi har bare skrapet på overflaten. Vi har tatt hånd om det grunnleggende, og reparert det som måtte repareres. Teamet mitt og jeg trenger å leve gjennom dette i et år før vi finner ut hva vi virkelig trenger å gjøre, og nøyaktig hvordan vi skal gjøre dette bedre.

John: Ok, et vanskelig spørsmål: Hvor mange deltagere kommer det til å være i hovedturneringen i år?

Jeffrey: Så mange som vil kjøpe seg inn. Jeg er den eneste personen her som ikke vil spå i det. Jeg tror det er farlig. Vi er forberedt på å ta i mot så mange som vil komme. Alle er velkomne. Hvis vi får vekst fra i fjor så er jeg fornøyd. Hvis vi får samme antall som i fjor er jeg fornøyd.

John: La oss snakke om den rådgivende komiteen med spillere. Hva har du lært av den, og hva synes du om hva den ble til?

Jeffrey: Komiteen, som vi lanserte i januar, har vært enormt produktiv og har bekreftet mitt inntrykk av at toppspillere, både profesjonelle og ikke profesjonelle, som er i denne komiteen er en veldig smart, meningssterk, og lidenskaplig gjeng. Det er en utfordring for meg å henge med noen av de, og jeg setter pris på det.

Det har vært en veldig åpen og ærlig prat rundt ideer og informasjon. De har hjulpet oss med å ta noen avgjørelser, og jeg tror vi har fått opplyst de litt om hvordan vår bedrift fungerer. Det har gått over all forventning.

Jeg trodde ikke vi kom til å møtes månedlig. Jeg trodde kanskje at vi skulle møtes hvert kvartal, eller kanskje to ganger i året. Under det første møtet gjorde spillerne det klart at de ønsket å møtes månedlig. Jeg spurte de "Hvor ofte vil dere vi skal møtes?" og de sa alle "månedlig". Og, vi har hatt nesten 100% oppmøte på hvert møte. Jeg har også en kort liste over spillere som er klare til å ta plass om det dukker opp ledige plasser til neste år.

Det har vært flott. Jeg tror det er den første komiteen av sitt slag i noen sport. Jeg vet vi har åpnet dører, og ønsket folk velkommen inn. Vi er ikke enige på alle saker, og vi kommer ikke til å være det. Komiteen har ikke noen formell autoritet til å ta avgjørelser, men jeg bruker den som en måte å hjelpe oss til å ta bedre avgjørelser, og vi har tatt bedre avgjørelser som et resultat av samarbeidet.

John: Noen mål for WSOP i år?

Jeffrey: Målet mitt for årets turnering er at den 15 august, når folk har kommet til seg selv, så vil jeg at de skal si at "dette var en bedre turnering enn i 2005". Og hvis vi har klart det, så har vi gjort en god jobb. Det er målet for hvert år, at turneringen blir bedre og bedre. Vi kommer ikke til å vokse hvert år. Påmeldingene kommer ikke til å vokse slik de har gjort til nå. Antallet kommer til å vokse og synke. Men, vi er med på lang sikt. Vi har det største spillselskapet i verden i ryggen. WSOP er her for å bli, Harras er her for å bli, og vi har enda 37 år til fremfor oss, og jeg bygger for fremtiden. Jeg vil gjerne være arrangementsansvarlig så lenge jeg kan, og gi noe som er i topp stand til den neste mann eller kvinne. Vi bygger for fremtiden.

Dagens tips: Kvalifiser deg til WSOP's hovedturnering hos PartyPoker Registrer deg idag.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories