Pokerbusiness: Intervju med Jeffrey Pollack fra WSOP, del 1

Pokerbusiness: Intervju med Jeffrey Pollack fra WSOP, del 1 0001

Jeffrey Pollack har hatt en interessant vei å gå for å komme dit han er i dag. Som ansvarlig for WSOP har han sett industrien utvikle seg fra den spede barndom i den digitale alderen, til det enorme beistet av et marked det nå har blitt.

Opprinnelig fra den politiske arenaen, så har Pollack i ettertid grunnlagt en avis ved navn Sports Business Daily i 1994 som var den første daglige utgivelsen for sportsbusiness på et tidspunkt der industrien var på vei frem. Etter perioder i NBA og NASCAR så har Pollack valgt WSOP som et interessant neste skritt.

Etter å ha blitt leid inn i fjor som Harrahs visepresident over sport- og underholdningsmarkedsføring, ble Pollack utnevnt til å bære den nyskapte tittelen Commissioner of the World Series Of Poker i januar. Jeg satte meg med Jeffrey for å ta en prat nå nylig, for å finne ut hva han har lært om pokerbusiness og hva vi kan forvente under WSOP 2006.

John: Som ansvarlig for WSOP, ser det ut som om du har en utfordring foran deg som ligner noe på din siste utfordring som var å gjøre NASCAR folkelig og "mainstream". Snakk litt om prosessen for å gjøre poker, og WSOP, til en folkelig sport, og hva du har sett og gjort så langt.

Jeffrey Pollack: Jeg tror at poker allerede er en del av det folkelige. Men det er ikke del av den kommersielle "mainstreamen". NASCAR hadde i rundt 50 år hadde sterke, lidenskapelige, lojale tilhengere i store deler av landet, men NASCAR slo ikke gjennom før de fikk orden på mediarettighetene og tilnærmet seg Madison Avenue på en annen måte.

WSOP har en vakker, rik 37-årig tradisjon og arv som jeg virkelig respekterer, og mener vi bør feire. Men på tross av hvor tradisjonsrik den er så er det den nye gutten i gata på Madison Avenue. Vi har aldri hatt en sponsor før i år, og vi er snart klare for å annonsere hvem vår første sponsor er sammen med andre arrangement som kommer før turneringen.

Vi presenterer oss selv til kommersielle selskap og globale mediaselskap på en måte du kunne forvente at NBA, NFL eller NASCAR ville gjort. Så det er en del likheter. Jeg tror vi er der NASCAR var for 6 år siden, og vi er i løype for en eksplosiv vekst. Når det er sagt, så kommer vi nok ikke til å ha populariteten som NASCAR eller NFL har. Det er en veldig annerledes skapning. Poker er ikke en atletisk konkurranse, men det har en hengiven fanskare. Det er hva sportsfans liker å se i tillegg til tradisjonelle sporter.

Så, vi har et vakkert landskap foran oss. Men jeg er veldig bevisst på at vi er annerledes. Fordi det er Las Vegas, fordi det er en del av gamblingindustrien, og fordi det er en uatletisk sport. Men det kommer til å være mange selskap som vil sette pris på forskjellene. Det er min jobb å finne disse selskapene, og gi dem meningsfylte muligheter for å tre inn i sporten. Så kan du spørre, hvorfor er det viktig at de gjør nettopp det? Fordi det handler om å bli sett, og vekst. Spilletaktikken jeg bruker for å få WSOP til å vokse er akkurat den samme som blir brukt i NBA, NASCAR, NHL og NFL. Dette er et veldig spesialisert businessområde og yrke, og jeg kan det ganske godt. Teamet mitt kan det ganske godt, og vi bruker prinsipper som har blitt bevist og testet i de siste 30 årene. Noen grunnleggende prinsipper der inkluderer å innse at du må forstå hva som skjer på banen, raskere og bedre enn noen andre.

For meg betyr det at vi må forsikre at vi har gode forhold til spillerne og kundeservice, og passe på at vi har den best mulige turnerings-strukturen. Å innføre den nye HORSE-turneringen var et signal fra oss om at vi ikke er redde for å endre på turneringene. Jeg har en følelse av at det aldri har blitt sett på turneringsstrukturene med et kritisk øye, eller i hvert fall ikke så ofte som det skulle ha vært i løpet av de siste 37 årene. Det er ikke kritikk, bare et faktum. Vi angriper dette litt annerledes.

Så, HORSE-turneringen er vårt første forsøk på å gjøre WSOP mer spennende og mer interessant. I løpet av de neste 5 årene kommer du til å se flere justeringer.

Hvis du forstår hva som skjer på banen riktig, så er du i posisjon til å tiltrekke deg mediapartnere. Vi har nettopp annonsert en flerårlig TV-avtale, vi har en avtale med AOL på gang, og vi har en avtale med Glu Mobile, en av verdens største mobiltjenesteleverandører.

Så vi legger opp de samme linjene med tv-overføringer, og nye media, som enhver annen sport har. Man gjør det fordi du vil alltid nå frem til en størst mulig mengde mennesker, både for å tiltrekke spillere og seere. Vi tar også bruk av mange forskjellige metoder for overføringer. Vi har en digital verden som er på 24 timer i døgnet, hvor vanene til folk er veldig forskjellige. Men du får mediadekning, og alt vokser. Det inkluderer sponsoravtaler, internasjonal vekst og nye businessmuligheter for folk flest.

John: Jeg lurer på om du kan snakke litt om bakgrunnen din, og hvordan den har ledet til denne jobben?

Jeffrey: Jeg kommer fra en utradisjonell bakgrunn. Jeg startet min karriere som en politisk rådgiver. Så, min måte å se på verden bygger på strategisk tenkning. Å kunne ha en visjon som ikke er noe annet en tanke, for så å blåse liv i den. En politisk kampanje er slik, en tanke, før den starter. Spesialiteten min er å gjøre ting som ikke har blitt gjort før.

Når jeg startet Sports Business Daily, kunne jeg ingenting om sport, visste ingenting om utgiving, jeg hadde aldri drevet en bedrift, men jeg hadde drevet politiske kampanjer. Det var å ta en tanke, denne ideen til en bedrift, og puste liv i den. Når jeg gikk til NBA visste jeg ingenting om tradingavtaler, og de hadde aldri hatt en kommunikasjonsrådgiver under forhandlinger, så det var et helt nytt territorium.

WSOP var, helt ærlig, det neste logiske skrittet for meg. For det er 37 år gammelt. Det er en tanke, en ide, fra et business-standpunkt. Det er til en viss grad fremdeles bare en tanke eller ide fra et globalt perspektiv. Vi har en kanonstart, 37 år med historie - mest prestigefylte - størst - rikest - verdenskjent. Men det skjedde uten noe innsats eller strategi ut fra et kommersielt standpunkt. Så det er fremdeles på en måte kun en tanke eller ide, og det er det jeg liker best. Gi meg det som aldri har blitt gjort før, gi meg et blankt ark, og jeg skal få det i gang. Og det er det vi har gjort her.

John: Så det er bare produktet som har bært dette fremover i 36 år?

Jeffrey: Jeg tror det er produktet, mystikken og historien. Jeg synes ikke det har vært nok anerkjennelse til det som har ført WSOP frem til i dag, og det er før Harras overtok. Det går fra den første turneringen. Den er fargerik, har fargerike personligheter med, og den er Las Vegas på dets beste og verste.

Jeg vil gjøre mer enn å feire tidligere vinnere. Når vi raser inn i den digitale fremtiden vil jeg ta med fortiden, historien og DNAet vårt med på reisen. Fordi, jeg tror det er den konkurransefordelen vi har, og jeg tror det er det som gjør oss spesielle.

Dagens tips: TRE WSOP billetter i en og samme freeroll deles ut til PokerNews.com lesere via Doyles Room.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories