Nordmann på finalebordet i WPT, Paris

Nordmann på finalebordet i WPT, Paris 0001

Kenneth Strandli skrev i går kveld Norgeshistorie i Poker da han kom inn på finalebordet av WPT i Paris. Han er 2. nordmann til å klare den bragden, Espen Saltnes nådde finalebordet av WPT Championship turneringen i Fourth Annual Five-Star World Poker Classic, Las Vegas i April i år. I WPT Paris har skandinavene dominert spillet. Hele 6 av 9 spillere på bordet var skandinaver ved starten av finalespillet, og nordmannen Kenneth Strandli var en av de. Rutinert og bra spill hadde ført Kenneth til finalebordet og det kunne virke som om han lå an til å nå de siste 6, og dermed bli med på TV-bordet

Pokergudene ville det tydeligvis annerledes.

Ved starten av finalebordet så stillingen slik ut:

01 - T.Whalroos (Fin) - 650.000

02 - H.Witt (Den) - 603.000

03 - J.Sointula (Fin) - 509.000

04 - P.Yeh (Sve) - 412.000

05 - G.Grundtvig (Den) - 323.000

06 - Kenneth Strandli (Nor) - 289.000

07 - P.Schuul (Fra) - 265.000

08 - B.Poujade (Fra) - 236.000

09 - H.Boutboul (Fra)- 115.000

Det avgjørende spillet for Kenneth, som stoppet ham fra å komme på TV-bordet ,var når Christian Grundtvig gikk ut med en høyning i sen posisjon. Kenneth høynet igjen fra small blind og etter litt betenkningstid går Grundtvig all in, med raskt syn fra Kenneth. Grundtvig viser KK og Kenneth snur AA og er klar favoritt.

Vi kan vel alle levende se for oss den synkende følelsen det må ha vært for Kenneth i det dealeren snur kortene i floppen, og det første viser en K, etterfulgt av 9 og 2. Turn viser 3 og river 2, så det er ingen hjelp til Kenneth og han taper en massiv pott til Grundtvigs fulle hus. Kenneth sitter igjen med 16.000 chips når han går all in kort tid etter. Grundtvig og Sointula caller, og checker helt ut og viser A7 og A8. Kenneth kaster hånden sin, takker for seg og forlater finalebordet.

Med dette så tar Kenneth Strandli da hjem en 8. plass til Norge og den nette sum av 56.250 euro.

Skandinavia i teten

Selv om Kenneth ble slått ut på 8. plass stiller de skandinaviske spillerne sterkt. Når TV-bordet starter spillet så er 5 av 6 spillere skandinaver! Aldri tidligere har et finalebord i WPT vært så dominert av skandinaviske spillere, og dette sier vel alt om hvilken spillekultur som dominerer i Skandinavia for tiden. Sjefen for Ladbrokes Norge sa en gang at det går mer penger inn i landet på grunn av pokerspill enn hva det går ut. Det vil si at Norge i gjennomsnitt tjener penger på poker. PokerNews har ikke tall for resten av skandinavia, men vil ville blitt overrasket om det var store forskjeller. Skandinavene er vinnende spillere, som har tatt til seg denne sporten, og har tydeligvis kommet for å bli noe finalebordet for WPT Paris viser klart og tydelig.

Den uoffisielle chipcounten er:

01 - Thomas Wahlroos (Fin) - 653 000

02 - Henrik Witt (Den) - 649 000

03 - Jani Sointula (Fin) - 647 000

04 - Christian Grundtvig (Den) - 625 000

05 - Philip Yeh (Sve) - 456 000

06 - Patrick Schuhl (Fra) - 455 000

Feltet er jevnt idet vi nærmer oss slutten, der spillerne konkurrerer om en førstepremie på 712.000 euro.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories