Poker arbeidsbok: Dan Harrington gir ut ny bok

Poker arbeidsbok: Dan Harrington gir ut ny bok 0001

Enhver pokerspiller har en favorittbok -eller forfatter. Jeg er ikke noe unntak. I en verden som fokuserer mer og mer på preflop-spill, hungrer jeg etter analyser og teorier, fra mennesker hvis meninger jeg setter pris på, som dekker spill etter floppen. Vinneren av WSOP 1995, Dan Harrington, sine første to bøker har gitt meg akkurat det, og jeg setter de litt høyere enn mange av de andre pokerbøkene jeg har samlet på hylla de siste ti årene.

Harrington ga akkurat ut sin tredje bok sammen med Bill Robertie. Boken heter "Harrington on Hold Em, volume 3 - The workbook". Det er både riktig og feil å kalle dette for en arbeidsbok. For meg er en arbeidsbok en bok der du skriver ned dine tanker mens du jobber deg gjennom problemer. Denne boken har bare et par sider bakerst tilgjengelig for notater, men det betyr ikke at det ikke er mye jobb å gjøre på sidene mellom.

Jeg synes at det beste en pokerbok kan gjøre er å få deg til å tenke, og alle Harringtons bøker gjør det, og da spesielt denne. Poker er et spill bestående av situasjoner, og denne boken går stort sett uten stans gjennom forskjellige situasjoner, med tanker rundt det og analyser.

Det som gjør denne boken interessant er at Harrington bruker virkelige situasjoner som eksempler, og da situasjoner som involverer mange av dagens toppspillere, med hender du kan huske å ha sett på tv-overføringer. En av de første problemene i boka gjelder en hånd spilt av Daniel Negreanu og Sammy Farha under en av de siste årenes WSOP.

Bruken av eksempler fra det virkelige liv holder deg ekstra hekta på det som allerede er gode situasjoner å analysere og lære av. Harrington og Robertie vet hvordan de skal undervise, og det er virkelig skolestart med denne boken.

Jeg tror faktisk at dette ville vært en ypperlig "baderoms-bok" til alle pokerspillere. Problemstillingene, noen av de veldig kompliserte, krever mye gjennomtenking for at man skal få noe ut av de. Hjernen min klarer bare å håndtere en viss mengde tung poker-tenkning, så jeg synes det perfekte antallet problemstillinger å studere er et eller to i slengen. Etter å ha lest de fortsetter man å tenke på de utover dagen eller kvelden, og dette hjelper på læringen.

Jeg applauderer Dan Harringtons bøker, og avslutter med mine vante ord rundt pokerlitteratur: Etter min mening finnes det ingen erstatning for spillererfaring, livespill eller for å diskutere hender og situasjoner med andre spillere. Etter å ha lest gjennom mange av problemstillingene i "Harrington on Hold Em, Volume Three", så kommer fortsatt "Action Dan" sine bøker til å ha plass på øverste hylle i samlingen min.

Dagens tips: Eier du en Mac? Du kan spille onlinepoker når du selv vil hos PokerRoom.com

Hva synes du?

More Stories

Other Stories