Barny Boatman tapte mot Mats Gavatin i Showdown Tour

Barny Boatman tapte mot Mats Gavatin i Showdown Tour 0001

Den første delen av innvielses etter omgjøringen av Showdown Poker Tour gikk av stabelen forrige helg i Gutshot Poker Club i Clerkenwell, London, som en del av European Series of Poker.

Det som var på programmet var en €5 000 buy-in turnering samt tv-eksponering for kommende tv-sendinger. Men vi skal huske på at dette var det første arrangementet i denne, så langt uprøvede Touren og med et såpass høyt innkjøpsnivå, så dette medførte at deltagerantallet var veldig lavt. Kun 23 spillere satt ved bordene når startsignalet gikk.

Men selv om deltakerantallet var lavt, så kunne vi se at Hendon Mob kvartetten var på plass med Ram Vaswani, Barny Boatman, Ross Boatman og Joe Beevers, som alle har garantert at de vil delta i denne Touren. Av andre kjente spillere kan vi nevne Dave Colclough, svensken Mats Gavatin(Vinner av EPT i Dublin 2005), USAs Woody Deck, Robin Keston, Ben Grundy, Jim Kerrigan och Andy Black fra Irland som plasserte seg på en meget hedersfull 5. plaas i hovedturneringen i WSOP 2005.

Matt Savage, en av verdens ledense turneringsdireltører hadde ikke ledet en turnering med så lavt deltager antall og en så spesiell og god atmosfære som det var i denne turneringen hos Gutshot Club på veldig lenge. Så situasjonen var ikke bare spesiell for spillerene men også for Matt. For spillerene innebar det lave deltagerantallet at kun de fire beste plassene gav premie. Første plassen ville gi like under £40 000, andre plassen cirka £20 000, tredje plassen £12 000 og fjerde plassen skulle betale drøye £8 000.

For Barny Boatman så starte det veldig tung i turneringen. Det skulle ikke ta lang tid før han hadde tapt nesten alle sine sjetonger, og han måtte stole på at han skulle vinne for å overleve i turneringen når han fikk fullt hus og gikk all inn mot Richard Redmond. Det skulle etter dette ikke drøye lenge for Redmond ble slått ut av turneringen etter at hans tress ble slått av Dave Colclough som traff straight på river.

Selv med lave blinde, så forsøkte spillerene å få til seg sjetonger for å sikte helt til toppen eller bli slått ut, og det tok ikke lang tid før vi fikk se all in "showdowns" mellom flere spillere. Andy Black var et slikt eksempel, som mislyktes å stå imot den mektige Ram Vaswanis kort. Deretter så forsvant det spillere en etter en ut av turneringen, spiller som Peter Gould, Jim Kerrigan, Ross Boatman og Joe Beevers og det tok ikke lang tid før den nevnte Ram Vaswani selv forsvant ut. Han var inne med alle sine sjetonger mot Woody Deck som lykkes å få flush på river. Av Hendon Mob gjenstod detnå da bare en spiller, Barny Boatman, som lykkes å holde seg inne i turneringen selv med den tunge starten han hadde hatt.

I løpet av dag 1 så var Thomas Biel opptatt med å samle til seg sjetonger både fra høyre og venstre, samtidig som resten av spilerene tapte sine sjetonger. Når dag 2 startet så satt han i en betryggende ledelse. Han var en av de 9 gjenværende spillere, sammen med Dick Wicks, som tidligere har vunnet en £500 turnering på nettopp Gutshot Club, Mats Gavatin, Barny Boatman, Woody Deck, Björn Helander, Robin Keston, Dave Clark og sist på listen under "chipcount" etter dag 1 var Dave Colclough.

Men først ut av turneringen på dag 2 skulle bli Woody mens Colclough var fraværende fra bordet. Da var det 8 spillere igjen og alle fikk da plass ved det TV-sendte finalebordet. Barny Boatman doblet opp sine sjetonger like etter starten av finalebordet, og Biel tapte sin betryggende ledelse, selv om han fortsatt var i ledelsen. Og like etter sørget Boatman for å slå ut Colclough fra turneringen. Etter Colclough, var det Clark som forlot bordet og Robin Keston og Thomas Biel ble de to siste som forlot bordet uten premie.

Først ut av de gjenværende ble Bjørn Helander på en god fjerdeplass, etterfulgt av Dan Wicks på tredje. Da gjenværende og klare for "heads-up" var Mats Gavatin og Barny Boatman. I denne fasen så spiller det ingen rolle hvordan man satser eller slåss med sin motspiller om man ikke har kortene på sin side. Barny Boatman må ha kjent seg relativt sikker når han gikk all inn med A-4 mot Mats K-3.Men når floppen kom og viste frem en konge så brast Barny's drlmmer om seier sammen og han fikk ta til takke med annen plass i denne turneringen. Men alt i alt en god start for Hendon Mob hos Deres nye sponsor, FullTilt Poker.

Storea gratulasjoner til EPT vinneren og nå SDPT vinneren Mats Gavatin fra Sverige!


Red anm: Last ned Bet365 Poker og få en bonus på $100 og en mulighet til å delta i en $30.000 freeroll som spilles hver måned.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories