Trussel om Trojansk hest mot Poker nettverk

Trussel om Trojansk hest mot Poker nettverk 0001

Online poker spiller bør idag ha høyeste beredskap mot virus, da det er kommet advarsler om en trojansk hest som har dukket opp blant pokerspillere. Så mange som hundretalls maskiner kan allerede være infisert. Av de ulykkelige som allerede er infisert av denne trojanske hesten så er deres sikkerhet største sannsynlighet også allerede skadet.

Bare i forrige uke så kunne vi se hvor kjapt ute Ladbrokes Poker var med å forsikre sine spillere om at deres kontoer var sikre. Det hadde da gått rykter om at en ansatt hos Ladbrokes hadde gjort underslag på hele $30.000.000 fra spillerenes kontoer, men alt dette var bare rykter og tomme ord kunne Ladbrokes forsikre alle om.

For bare et par dager siden kom BetFair med en pressemelding hvor de advarer spillere i Cryptologic nettverket mot angrep fra Trojanske hester.

Spillere i Cryptologics nettverket ble anbefalt, av en ukjent person, å besøke en side hos BBC angående et bedrageri som en ansatt hos Betair skulle ha utført. Mange spillere var raskt ute til å konstantere at den siden forsøkte å laste ned for å lese artikkelen til ikke var en side som tilhørte BBC, då siden ble raskt lukket. Men for de som ikke var like raske til å oppfatte situasjonen, så ble det lastet ned en .exe fil til deres datamaskin. Man regner med at etter all sannsynlighet så inneholdt denne filen den omtalte trojanske hesten.

En trojansk hest gir en person tilgang til andre datamaskiner via internett hvor man da har full tilgang til spillerenes finansielle opplysninger. Fri tilgang til datamaskinen fra den som sendte den trojanske hesten kan dermed resultere i massevis med bedragerier, en virkelighet som mange nå frykter at skal bli en virkelighet.

BetFair var raskt ute med å forsikre sine spillere i en uttalelse hvor de sa følgende: "I en internett bløff, hvor bedrageren benytter seg av falske BBC websider hvor han hevder at det finnes en artikkel om et underslag som har foregått hos Betfair. Alt dette er bare en bløff og linken dere mottar inneholder et virus. Dette viruset kalles en "Trojansk hest" som gjør det mulig for utenforstående å få tilgang til dine datamaskin"

De potensielle konsekvensene av en trojansk hest er omfattende og alvorlige. Bedrageren kan få tilgang til høyst privat og ømfintlig informasjon fra en infisert maskin og også registrere tastaturtrykk og på den måten få tilgang til personlig bankopplysninger og kredittkort opplysninger.

Dersom du tror du har blitt infisert av denne virustypen så anbefaler vi at du tar kontakt med din antivirusprogram leverandør for å få mer hjelp til å fjerne dette viruset igjen og sette opp din datamaskin til å være så sikker som mulig igjen.

Vi vil igjen poengtere at denne historien ikke har noe med verken Betfair eller BBC å gjøre og vi oppfordrer alle våre lesere og spillere til kun å åpne linker som er sendt fra sikre kilder. En anbefaling er at du søker igjennom din datamaskin regelmessig, etter virus, trojaner og annen skadelig programvare.

Vi hos PokerNews Norge vil anbefale alle våre lesere til å aldri laste ned eller installere mistenkelige filer fra ukjente kilder og holde fast ved det som er sagt fra Betfair om sikkerheten på deres maskiner.


PokerNews anbefaling: Last ned Titan Poker og få opp til £500 i bonus og en gratis plass i årets WSOP!

Hva synes du?

More Stories

Other Stories