Italiensk pokervegg sprengt av Astrabet

Italiensk pokervegg sprengt av Astrabet 0001

For bare et par måneder siden kunne man her på PokerNews lese om hvordan man hadde forbudt over 800 online poker og spillesider å tilby sine produkter i Italia, ved at staten gikk inn og blokkerte hver operatør med hjelp fra landets forskjellige internettleverandører. På denne måten fikk de praktisk talt eliminert all trafikk fra italienske statsborgere til disse operatørene. Men straks etter dette annonserte regjeringen at man hadde tillatt operatøren Eurobet å gjennomføre sin virksomhet innenfor landet grenser, og på den måten anordne en form for statlig monopol for spill og poker online. Den delen av den italienske regjeringen som gikk inn og anskaffet denne ordningen kalles for "Italian Finance Act" og de har frem til i dag blitt angrepet av mange aktører online og nå i April kunne vi se en sprekke i denne blokkeringen, en sprekk som har fått konsekvenser over hele Europa

Den 20. April så besluttet "The Civil Tribunal of Rome" at Astrabet måtte fjernes fra listen over blokkerte aktører, den listen som var skapt av den italienske regjeringen. Med denne beslutningen så skulle Astrabet få tilgang til det italienske markedet, tross i protestene fra "Italian Finance Act". Dette har også ført til videre reaksjoner fra den Europeiske kommisjonen mot nasjoner som har, som Italia, satt opp statlige sponsede sider i et forsøk på å oppnå full kontroll over online spill.

Mange andre nasjoner rundt omkring på kontinentet har liknende situasjoner allerede som det Italia prøvde på her. I Sverige for eksempel har vi Svenska Spel som i dag er med som aktør i poker markedet, og det samme har flere andre land. I begynnelsen av April ble det i EU besluttet å se nærmere på om disse landene bryter mot gjeldene lover for EU som de forskjellige landene signerte når de ble medlemmer av EU.

Europa kommisjonen besluttet derfor å sende ut en offisiell forespørsel om informasjon om de nasjonale lovene og reglene rundt hvorvidt det er tillatt å begrense eller hindre firmaer å etablere seg innenfor sports børs/betting og poker i landet. Disse sju landene var Danmark, Finland, Tyskland, Ungarn, Italia, Holland og Sverige. Kommisjonen skal nå granske denne informasjonen for å finne ut om disse landene bryter mot paragraf 49 i EU avtalen, som omhandler fritt rom for service mellom medlemslandene ( så som NAFTA i Nord-Amerika). Disse nasjonene hevder at det er deres rett å beskytte sine innbyggere, men man må da stille spørsmål til logikken bak det hele å hindre tilgangen fra andre land, mens de selv reklamerer og oppfordrer til å delta i statlige lotterier, sjansespill og andre former for gambling. Eller til og med starter egen poker operatør som de har gjort i Sverige, og tillater folk å spille for sine penger online hos dem selv.

Så det er ikke bare i USA som de har problemer med online spill og poker. Disse kommer etter all sannsynlighet å være i hele verden i lang tid fremover. Vi vil ha denne situasjonen under overvåkning og kommer tilbake med mer informasjon så snart ting skulle endre seg.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories