Dom i pokerrettssaken: Pokerlag er ulovlige.

Dom i pokerrettssaken: Pokerlag er ulovlige. 0001

Dommen i Midthordaland tingrett har falt: Øyvind Pedersen (26) og hans 24-årige venn har begge blitt dømt for brudd på lotteriloven, arrangering av lykkespill, og ulovlig alkoholsalg. De tiltalte ble idømt en bot på 10.000 kroner, og pengene og sjetongene fra spillekvelden ble inndradd. Med dette har norsk rettsvesen da satt presedens: Arrangering av pokerlag der det spilles om penger er ulovlige.

De tiltalte har gjennom rettsaken argumentert for at pokerkveldene de har arrangert har vært kun for venner og bekjente, og ikke minst, at Texas No Limit Holdem ikke er et sjansespill som skal omfattes av lotteriloven. Dette har de da ikke fått medhold i. Hvorvidt saken nå er over gjenstår og se, de tiltalte har tatt betenkningstid på om hvorvidt de vil godta dommen eller anke. De har 14 dagers betenkningstid på å avgjøre om de vil anke eller ikke.

Retten har i skjerpende retning lagt vekt på at pokervirksomheten Pedersen og hans medtiltalte stod bak hadde et betydelig omfang og et visst profesjonelt preg, samt at det ble solgt alkohol ulovlig under turneringene. Retten mener også at pengespill og spilleavhengighet er blitt et betydelig samfunnsproblem, og at dette taler for en streng reaksjon i saken mot Pedersen og hans 24 år gamle kamerat.

Nyheten har gått som ild gjennom tørt gress i poker-norge, og kampviljen blant norske pokerspillere virker stor. Forslag om å "sponse" en anke gjennom et spleiselag er allerede kommet på bordet, og selv om ikke Pedersen velger å anke, så er ikke Pokernews.com i tvil om at dette kun er det første slaget i en lang strid, som forhåpentligvis vil ende med at nordmenn skal kunne spille poker uten å gjøre seg til kriminelle av den grunn.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories